Monrós demana que es creïn més zones d’aparcament en superfície a l’Hospitalet

El portaveu de Junts per l’Hospitalet també demanarà al ple municipal que els quioscos tancats puguin ser aprofitats per entitats o nous emprenedors.  

 

A una setmana de la celebració del ple municipal del mes de novembre, el portaveu de Junts per l’Hospitalet ha informat de les mocions que el grup presentarà i defensarà.

Com sempre, el punt en comú de les mocions és que “són mocions pensades i presentades en clau de ciutat, de com millorar l’Hospitalet i el dia a dia de la nostra gent”.

En aquest sentit, Monrós ha començat fent referència a la moció que demana “que es creïn noves zones d’aparcament en superfície a l’Hospitalet”. Monrós ha deixat clar que “cal apostar perquè la gent faci servir el transport públic i transports sostenibles però, mentrestant, també cal acceptar que a hores d’ara el cotxe és una realitat a la ciutat”. Per això i juntament amb el fet que l’aparcament sempre ha estat un dels punts febles de la ciutat, i més ara que s’ha anat eliminat més aparcament en superfície, Monrós proposa “estudiar la possibilitat de convertir solars, locals o naus industrials sense ús (tot buscant fòrmules de col·laboració i acord amb els propietaris, en el cas que no siguin públics) en noves zones d’aparcament”. Monrós creu que d’aquesta manera “es poden crear més espais on estacionar el cotxe i, a més, es dóna una solució pràctica a aquells solars, naus o locals abandonats que en ocasions són un focus de problemes higienic-sanitaris”.

Per una altra banda, Monrós també ha explicat la moció que vol “donar un nou ús als quioscos tancats de la nostra ciutat”. En aquest sentit, el primer que ha volgut constatar el portaveu de Junts per l’Hospitalet “és que cal que presentem una especial atenció al gremi de quiosquers que a hores d’ara estan patint una crisi molt profunda i cal estudiar quines respostes i ajudes els hi podem oferir per tal de garantir la viabilitat i sostenibilitat dels seus negocis”. Tanmateix, el fet és que fruit d’aquesta crisi la ciutat compta amb varis quioscos abandonats i el que proposa Junts per l’Hospitalet és “destinar aquests quioscos a entitats, associacions i/o nous emprenedors per tal que puguin fer-ne ús, de forma rotativa i temporal, per tal de fer difusió de les seves activitats i com a llançadora empresarial”. Monrós ha especificat que en el cas de les entitats, la proposta és que no hagin de pagar cap preu per l’ús del quiosc i que els nous emprenedors paguin un lloguer just i assequible.

Paral·lelament a aquestes dues mocions, el grup també s’ha adherit a la moció conjunta amb ERC i CUP-PA per donar suport al manifest de som el 80% (on es demana, entre d’altres coses, la posada en llibertat dels presos polítics i l’inici d’una negociació sincera per a una solució política real) i una altra moció (conjunta amb Canviem L’H- ERC i CUP-PA) per la suspensió de la venda d’armes espanyoles a la coalició saudita que intervé al conflicte del Iemen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s