L’Hospitalet demanarà el trasllat dels presos polítics a presons catalanes

El ple municipal ha aprovat la moció que el PDeCAT va presentar mostrant el rebuig a la presó preventiva dels presos polítics i demanant el seu trasllat a presons catalanes.  

 

Ahir, al ple municipal de l’Hospitalet es va tornar a parlar dels presos polítics. Tanmateix, aquest cop el debat va anar més enllà de la política i es va centrar en la vessant més humana d’aquesta situació.

Aquest era, precisament, l’objectiu que tenia el grup municipal del PDeCAT quan va presentar la moció demanant el trasllat dels presos polítics a Catalunya al ple d’una ciutat que per activa i per passiva s’ha mostrat contrari al procés i al dret a decidir i a la posada en llibertat dels presos polítics.

Tal i com ha explicat el seu portaveu, Jordi Monrós, “l’únic moment en què deixarem de demanar la llibertat dels presos polítics és quan els tinguem a casa però fins que ho aconseguim creiem que tenim l’obligació de fer tot allò que estigui a les nostres mans per intentar fer menys dura i injusta aquesta situació que viuen tant ells com les seves famílies”.

És per això que seguint la iniciativa de Barcelona, el PDeCAT de l’Hospitalet va instar al consistori a “mostrar el seu rebuig vers la presó preventiva que estan complint el Jordi Cuixart, el Jordi Sànchez, l’Oriol Junqueras i el Quim Forn i a demanar que fins que no es produexi l’excarceració i per raons d’humanitat es procedeixi immediatament al seu trasllat a centres penitenciaris catalans”.

Monrós va demanar que “el vot d’aquesta moció no havia de sortit des de les sigles del partit si no des del cor, no és un debat sobre independència és un debat sobre drets humans”.

La moció va ser aprovada amb el vot favorable de tots els partits menys el PP, C’s.

En aquest sentit, Monrós espera que “es generi un clam unànim, que sobrepassi els colors polítics, i que l’Estat espanyol hagi de prendre consciència del càstig afegit que representa tenir als presos polítics lluny de les seves famílies”.

Finalment, Monrós ha declarat que “els volem tenir a prop però, sobretot, els volem lliures i no pararem fins aconseguir-ho”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s