El PDeCAT vol que l’Hospitalet es sumi a la demanda de traslladar els presos independentistes a presons catalanes.

El portaveu del PDeCAT a l’Hospitalet, Jordi Monrós, demana als grups no independentitstes del consistori que valorin la moció des d’un punt de vista humanitari.

Que ningú es confongui. La moció que ha presentat el grup municipal del PDeCAT a l’Hospitalet demanant el trasllat dels presos independentistes a presons catalanes no és una altra moció per obrir el debat entorn el procès d’indpendència.

Aquest cop, i tal i com ha dit el portaveu del PDeCAT a l’Hospitalet, Jordi Monrós, “el debat que volem obrir és el dels drets humans i el de les llibertats fonamentals de les persones”.

Monrós ha volgut explicar els motius pels quals el grup ha decidit agafar el relleu de la demanda feta per l’Ajuntament de Barcelona i traslladar-la al municipi veí de l’Hospitalet.

Segons Monrós, “deixant de banda el fet de que mai haurien d’haver persones empresonades per les seves idees polítiques, com ho són l’Oriol Junqueras, el Joaquim Forn, el Jordi Sàncghez i el Jordi Cuixart” i que “la presó preventiva hauria de ser una mesura excepcional i mai amb finalitat punitiva” creiem que “el fet de tenir a aquestes persones empresonades en centres penitenciaris a uns 600 quilometres de distància de Catalunya és, simplement, una mesura inhumana”.

Mornós ha recordat que “tant el Pacte Internacional del Drets Cívils i Polítics aprovat per l’ONU, el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Huamns i de les Llibertats Fonamentals com l’informe Begeron, entre d’altres, del Parlament Europeu estableixen que l’empresonament d’una persona s’ha d’efectuar a la presó més propera a la seva llar i que l’allunyament dels presos constitueix un càstig afegit per a les famílies dels reclusos”.

A més, Monrós ha volgut destacar el fet que “l’estat espanyol està tractant els presos independentistes amb la mateixa pràctica penitenciària amb la que es tractava a les persones acusades de delictes de terrorisme”.

Per tot això, el portaveu del PDeCAT a l’Hospitalet demana als grups no soberanistes del consistori que “analitzin aquesta petició no des del punt de vista d’independència si o no, si no des d’un punt de vista humanitari”.

Text íntegre de la moció 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s