Monrós presenta una moció per ajudar a les comunitats de veïns amb morositat bancària

PDeCAT l’Hospitalet també presenta mocions per acabar amb les màfies d’ocupació il·legal i per millorar la xarxa elèctrica dels barris de Collblanc i La Torrassa.  

 

Jordi Monrós, portaveu del Partit Demòcrata a l’Hospitalet, ha presentat les mocions que el grup presentarà al ple municipal que es celebrarà el proper 23 de maig,

Com sempre, el grup presenta tres mocions directament relacionades amb temes “de ciutat” perquè “per nosaltres, la prioritat és millorar el dia a dia dels hospitalencs i hospitalenques”, ha puntualitzat Monrós.

La primera de les mocions a les que el portaveu del partit demòcrata a l’Hospitalet ha fet referència és la que vol “solucionar el problema amb el que es troben moltes comunitats de veïns davant de l’impagament, per part del banc, de les quotes i despeses de la comunitat”. Monrós ha explicat que “és una pràctica habitual dels bancs el no fer front a les despeses de comunitat dels pisos dels quals en són propietaris” fet que “provoca enormes problemes econòmics a la resta de veïns”. A hores d’ara, “l’única solució que tenen aquestes comunitats que són víctimes de la morositat bancària és portar-ho al jutjat però no és una solució ni fàcil ni econòmica”. Per aquest motiu, la moció que el PDeCAT presenta al ple municipal de l’Hospitalet demana “primer, que l’ajuntament de l’Hospitalet faci de mitjancer entre aquestes comunitats i les entitats bancàries responsables del deute i que, si no s’arriba a cap acord, finalment ajudi a aquestes comunitats a denunciar-ho”.

La segona moció que el grup presenta també està molt relacionada amb l’àmbit de l’habitatge  ja que el que pretèn és “acabar amb el negoci il·legal i indigne que estan duent a terme les màfies que es dediquen a cobrar diners a canvi de proporcionar pisos per a ocupar”“Creiem”, ha destacat Monrós “que cal actuar en contra d’aquestes màfies perquè no només s’aprofiten dels més necessitats sinó que, a més, vulneren els drets dels propietaris particulars dels habitatges ocupats”. Per això, la moció demana “donar suport a la Proposició de Llei  de modificació de la Llei 1/2000, presentada pel PDeCAT, al Congrés dels Diputats” que demana que “en 24 hores la persona que està okupant un pis ha d’acreditar que té un títol que li permeti ser allí. Si no ho pot acreditar, immediatament el jutge podrà decretar el desnonament d’aquella persona i d’aquell habitatge”. Aquesta mesura, “a la que només es podran acollir adreçada a protegir els petits propietaris o persones que visquin en un habitatge social adjudicat, i que han vist okupada casa seva de forma il.lega, no es podrà fer servir per desallotjar els llogaters o hipotecats que no poden pagar. A més, a la moció també es demana “continuar treballent per aconseguir un habitatge digne per a tothom”.

La tercera moció que el grup resenta demana “millorar la xarxa elèctrica dels barris de Collblanc i La Torrassa”. Monrós ha explicat que “a l’octubre del 2013 ja vàrem presentar aquesta moció davant dels continus talls de llum que pateixen els usuaris d’aquests barris” però “a hores d’ara els veïns i veïnes d’aquests barris continuen tenint un servei deficient de subministrament elèctric”. Per això, “i atenent que en breu vindrà l’estiu i tornarà a incrementar-se la demanda elèctrica, demanem que es millorin les condicions de la xarxa per evitar els talls de llum”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s