Monrós demana que siguin els hospitalencs els que decideixin què fer al parc de Can Trabal

PDeCAT l’Hospitalet també presenta mocions per adaptar els equipaments als criteris d’accessibilitat cognitiva, commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i donar suport a la plataforma Trans*Forma la Salut.

 

Jordi Monrós, portaveu del PDeCAT a l’Hospitalet, ha explicat avui les quatre mocions que el seu grup presenta al ple municipal que es celebrarà el proper 25 d’abril.

Monrós ha començat fent referència a la moció que demana que “l’Ajuntament posi en marxa un procès participatiu perquè siguin els hospitalencs els que decideixin com es definirà el parc de Can Trabal i l’ús que se’n donarà a les tres masies rehabilitades”. Monrós creu que “el PDU Granvia és una gran projecte per l’Hospitalet que permetrà, entre d’altres coses, que els hospitalencs puguin gaudir d’un nou parc de 30ha”. És per aquest motiu, que el grup del PDeCAT a l’Hospitalet creu necessari que “donar la paraula a la ciutadania perquè siguin els hospitalencs els que decideixin com volen que sigui el parc”.

Seguidament, Monrós ha informat de la moció que demana “que s’adaptin els equipaments municipals als criteris d’accessibilitat cognitiva”. El ple municipal va aprovar per unanimitat al novembre del 2015 una moció per adherir-se a la plataforma Meta 2017 amb els compromisos de consecució, formació i sensibilització en matàries d’accessibilitat universal. “Si volem avançar en aquest aspecte”, ha puntualitzat Monrós, “cal que també adaptem els nostres equipaments a criteris d’accessibilitat cognitiva”. Per fer-ho, “cal introduir elements identificatius amb solucions espacials, abans que textuals o gràfiques, que seran incorporades en llocs claus per a que substitueixin l’absència d’un disseny cognitivament accssible”. A més, “cal que en aquesta adaptació hi participin de manera activa persones amb diversitat funcional per tal de poder avaluar aquesta nova metodologia”.

Monrós també ha informat de la moció que demana “commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics”. Monrós ha explicat que “sovint, la ciutadania desconeix quin va ser el paper de l’Hospitalet als Jocs Olímpics” i, per això, “proposem aprofitar la celebració del 25è anivesari de les olímpiades de Barcelona per explicar als hospitalencs el paper que va tenir la nostra ciutat i la nostra gent en aquest esdeveniment”.

Per últim, Monrós ha informat de la moció que vol donar suport a la plataforma “TransForma la Salut” que “és una plataforma formada per la més gran amalgama d’entitats i activistes independents que lluiten pels drets de les persones Trans i per aconseguir un nou model de Salut per les Persones Trans* allunyat de diagnòstic psiquiàtric”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s