Monrós: “És inaudit i inacceptable que l’Alcaldessa prefereixi donar per finalitzat el ple abans que donar veu a les 11.000 a les que representem”

A les 12 de la nit, l’Alcaldessa va aixecar la sessió deixant sense discutir els punts de l’ordre del dia corresponents a les mocions de PDeCAT i CUP-PA, entre els quals es trobava la moció per adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum.

“Muts i a la gàbia” així és com, segons Jordi Monrós (Portaveu de PDeCAT a l’Hospitalet “l’Alcaldessa vol que estiguin els grups de l’oposició”.

Monrós ha fet aquesta declaració en el marc de la roda de premsa que ha dut a terme per denunciar i queixar-se de la situació insòlita que es va viure dimarts passat al ple municipal quan, “l’Alcaldessa de la ciutat, arribades les 12 hores de la nit, va aixecar la sessió plenària sense que s’haguessin pogut tractar tots els punts de l’ordre del dia”.

Concretament, els punts que restaven pendents eren les mocions dels grups del PDeCAT i CUP-PA, els quals “vàrem veure com se’ns treia el dret a presentar i defensar les nostres propostes i, amb elles, els drets dels hospitalencs i hospitalenques”.

Monrós ha explicat que segons l’article 87 del RD. 2568/1986 (ROF) estableix que “és potestat del President/a del ple el poder aixecar la sessió plenària si aquesta no ha finalitzat a les 12 de la nit”. És per aquest motiu, “critiquem durament que l’opció de l’Alcaldessa hagi estat deixar sense veu ni representació als 11.000 hopitalencs als que representem (PDeCAT i CUP-PA) en comptes de continuar amb el ple donant, així, el mateix tracte a tots els grups polítics”.

Monrós ha explicat que “l’única alternativa que se’ns va oferir va ser votar les mocions sense fer-ne debat”. En aquest sentit, Monrós es pregunta si “el fet que nosaltres presentàvem la moció per adherir-nos al Pacte Nacional pel Referèndum té alguna cosa a veure”. “Ens preguntem si això ha sigut una casualitat o una causalitat”, ha puntualitzat Monrós.

Per aquest motiu, i atenent que segons l’estructura del ple és molt probable que aquest fet es torni a produir, Monrós ha demanat a l’Alcaldessa “amb l’objectiu de garantir i protegir els principis democràtics de la nostra ciutat, s’obri un debat amb els grups polítics amb representació al consistori per tal d’arribar a un acord de màxim consens, modificant –si cal- el ROPLE, que ens permeti poder finalitzar sessions plenàries abans de les 24 h o, en el seu defecte, establir quin serà el procediment consensuat a seguir”.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s