Volem votar, volem decidir

Darrerament, tots els diaris van plens de les declaracions de l’Alcaldessa de l’Hospitalet qui, en representació dels alcaldes del PSC, mostrava la seva oposició a col·laborar amb cap referèndum que no fos pactat.

Fins aquí, res sorprenent (lamentablement).

Però les seves declaracions ens van fer pensar: si no pensa col·laborar en cap referèndum no pactat, això vol dir que sí que està disposada a col·laborar per tal que puguem celebrar un referèndum pactat, vinculant i efectiu?

I, vés per on, que resulta que al desembre del 2016, es va crear el Pacte Nacional pel Referèndum amb la voluntat de celebrar a Catalunya un referèndum sobre quin ha de ser el vincle entre Catalunya i Espanya, fer-lo de manera acordada amb l’Estat espanyol i de buscar també suports fora del país.

El Pacte Nacional pel Referèndum és, doncs, la unió de forces i esforços per tal de trobar una interlocució amb les entitats espanyoles contràries per trobar arguments i superar el simplisme del ‘no’.

Perquè, tal i com ja ho han manifestat nombrosos experts constitucionalistes, és possible fer un referèndum d’acord amb la legislació espanyola i, per tant, si no es fa és per una decisió política, no per cap impediment legal.

Creiem, que l’Hospitalet pot ser, i ha de ser, una peça clau dins el darrer intent d’arribar a un acord amb l’Estat espanyol i que, per tant, hauria de formar part d’aquest Pacte.

Per això, traslladarem al ple municipal de l’Hospitalet d’aquest mes de febrer la nostra petició que l’Hospitalet formi part d’aquest pacte i aposti pel dret a decidir del poble de Catalunya. I a veure què ens respon l’Alcaldessa,…

Però cal recordar que, si finalment no s’aconsegueix arribar a un acord amb les institucions de l’Estat (tot i que és la millor opció), el referèndum que es durà a terme serà, igualment, totalment legal i legítim doncs estarà emparat pel Parlament de Catalunya i pel Govern del President Puigdemont.

I, com sempre, mentre esperem la resposta continuarem fent el que fem sempre: treballar per millorar el dia a dia dels hospitalencs i fer que l’Hospitalet sigui la primera ciutat de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s