PDeCAT vol que l’Hospitalet s’adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum.

El portaveu del PDeCAT a l’Hospitalet, Jordi Monrós, creu que l’Hospitalet és una peça clau a l’hora de fer possible un referèndum vinculant i efectiu. 

(L’Hospitalet de Ll. 14 de febrer de 2017)

 

“A l’Hospitalet, el procés és viu i batega fort”. Així començava Jordi Monrós, portaveu del partit demòcrata a l’Hospitalet, la seva argumentació del perquè han decidit portar la moció per a que l’Hospitalet s’adhereixi al Pacte Nacional al Referèndum al proper ple municipal.

Monrós ha comentat que “a hores d’ara, i atenent les últimes declaracions de l’Alcadessa de la ciutat sobre la seva oposició a col·laborar amb un referèndum que no sigui pactat, tothom té la imatge que l’Hospitalet és una ciutat que no aposta per la independència de Catalunya”.

Tanmateix, “aquesta apreciació no és real, ja que a l’Hospitalet existeix un gran moviment de gent, que més enllà de votar si o no, està a favor de que hi hagi un referèndum perquè els catalans puguin decidir el seu futur”.

És per això que “cal unir esforços per tal de fer possible un referèndum vinculant i efectiu” i aquest “és l’esperit del Pacte Nacional pel Referèndum: trobar una interlocució amb les entitats espanyoles contràries per trobar arguments i superar el simplisme del ‘no’”.

Monrós ha recordat que “tal i com diuen nombrosos experts constitucionalistes, és possible fer un referèndum d’acord amb la legislació espanyola, i, per tant, si no es fa és per una decisió política, no per cap impediment legal”.

“Entenem”, ha continuat Monrós, “que quan l’Alcaldessa de la ciutat diu que no col·laborarà amb cap referèndum no pactat la seva declaració implica que si pot col·laborar en que aquest referèndum pactat existeixi”.  

És per això, i perquè “creiem que l’Hospitalet té molt a fer i molt a dir dins el Pacte Nacional pel Referèndum que traslladarem al ple municipal la moció per adherir-nos-hi”.

 Concretament, el text de la moció que es presentarà al ple demana “adhesió de l’Hospitalet al Pacte Nacional pel Referèndum i que es promogui que altres entitats, associacions o agents econòmics del municipi es sumin també a aquest procés democràtic de l’exercici del dret a decidir i a la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, en el marc d’una mesa local pel referèndum”.

El Pacte Nacional pel Referèndum va néixer al desembre del 2016 fruit de la transformació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. En paraules de l’actual President de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’objectiu del Pacte és treballar amb la voluntat de celebrar a Catalunya un referèndum sobre quin ha de ser el vincle entre Catalunya i Espanya, de fer-lo de manera acordada amb l’Estat espanyol i de buscar també suports fora del país. La comissió executiva d’aquest Pacte està formada per: Joan Ignasi Elena (coordinador), Maite Arqué,  Jaume Bosch, Francesc de Dalmeses, Carme-Laura Gil, Itziar González, Francesc Pané i Carme Porta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s