Salvem els arbres de l’Hospitalet!

Ja fa un temps que veiem amb sorpresa com l’equip de govern de l’Hospitalet (format pel PSC i pels dos regidors no adscrits, aquells que es van presentar sota les sigles de Guanyem) té una croada en contra dels arbres de la nostra ciutat.

Així, sota la premissa “arbre que fa nosa, arbre que eliminem”, la ciutat està veient com a poc a poc els seus carrers es van “desforestant” i van perdent el poquet verd que tenien.

A vegades és per problemes de mobilitat, altres perquè estaven malalts i en alguna que altre ocasió ni tan sols hi ha hagut cap explicació.

Tanmateix, i sigui com sigui, el fet és el mateix: estem canviat arbres per ciment i això no és que no ens agradi, és que no ens ho podem permetre.

Perquè l’existència d’arbres a la ciutat no només és un element compensador de la fredor dels edificis que proporciona a la ciutadania beneficis estètics, socials i psicològics. Els arbres a la ciutat són, també i especialment, un element vital doncs són ells els encarregats de generar oxigen, reduir la contaminació i regular el clima. De fet, si a les grans ciutats no hi hagués arbres, amb el trànsit que hi ha seria quasi impossible viure en elles.

Eliminar un arbre de la ciutat ha de ser l’última de les opcions i no la primera i més quan a hores d’ara existeixen múltiples alternatives per resoldre els possibles problemes que poden provocar els arbres a la ciutat. Si el problema és de mobilitat, es poden cobrir els escocells amb una resina permeable, si el problema és la salut de l’arbre aquest es pot substituir per un altre.

Desconeixem si aquesta croada de l’equip de govern en contra dels arbres de la ciutat respon a la manca de voluntat de mantenir-los, a què desconeixen com de necessaris són o, bàsicament, a que per ells no són una prioritat.

Sigui com sigui, la realitat és que cal aturar aquesta desforestació i cal que la ciutat recuperi tots els arbres que ha perdut.

Per aquest motiu, hem volgut traslladar aquest fet al ple municipal (que és on els grups de l’oposició podem aconseguir que l’equip de govern es comprometi a fer quelcom) i presentem una moció demanant que no s’elimini cap més arbre i que es replantin els que han eliminat.

Creiem que aquest no és un tema polític, és un tema de salut. La salut de tots els habitants de l’Hospitalet que es pot veure molt perjudicada si ens quedem sense arbres a la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s