Agost

Agost. Mes oficial de vacances. Mes de calor, de cerveses fresquetes acompanyades d’una tapeta d’olives i de remullades vàries.

Agost és el mes de desconnectar, de descansar, de carregar piles i d’aprofitar per dedicar el nostre temps a aquells que més estimem i que per culpa del dia a dia veiem, parlem o abracem molt menys del que voldríem.

Agost és, també, mes de sortir al carrer a passejar sense presses, de seure’t en aquell banc d’aquella plaça per la que sempre passes corrents i gaudir tranquil·lament de l’ambient de la ciutat.

I així assegut vas mirant al teu voltant. Mires la zona enjardinada que envolta la plaça i et sorprèn veure com hi ha un parell de gossos que hi passegen per allà (pixum amunt, pixum avall) sense que el seu amo faci res per solucionar-ho. Vas més enllà i llavors et fixes en les parets d’aquell edifici que fa poc va restaurar la façana i que ja està marcat per unes guixades poca soltes i sense sentit (graffitis, en diuen alguns).

De lluny veus a la senyora Maria, que camina poc a poc i mirant a terra perquè no és el primer  cop que torna a casa amb un “regalet” sota la sola de la sabata.

I al teu costat un grup de joves, asseguts al respatller del banc, mengen pipes i van llençant les cascares al terra sense cap tipus de problema.

I veient això, ja preocupat, busques un guàrdia que pugui posar una mica de control, que pugui informar (i, si cal, sancionar)a tota aquesta gent que de manera conscient (o no) està duent actes incívics que malmeten enormement la imatge de la ciutat.

Però no el trobes. No hi és. I no hi és perquè, lamentablement, la lluita contra l’incivisme a l’Hospitalet encara està molt lluny de ser una prioritat.

I et sap greu. Perquè veus que la ciutat té un potencial malaguanyat. I davant d’això tens dues opcions: lamentar-te o preocupar-te’n.

I jo he decidit preocupar-me. Perquè sóc un hospitalenc que s’estima la seva ciutat, perquè tinc el deure de fer-ho i perquè tinc l’enorme honor de poder fer-ho com a regidor de l’Hospitalet.

Per això, una de les últimes peticions que hem tramitat abans d’entrar en aquest mes d’agost (que tot i que no marxis de vacances queda tot mig aturat) és demanar a l’equip de govern que treballi de manera activa i urgent per garantir el civisme i la seguretat a la nostra ciutat. Perquè ja és hora i perquè ens ho mereixem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s