Cap a la nova Convergència!

Convergència Democràtica de Catalunya ha demostrat ser l’eina clau del sobiranisme català des dels anys 70, lluitant per aconseguir tot allò que consideràvem que el poble de Catalunya mereixia. Convergència ha estat més que un partit, hem sigut tot un moviment amb la capacitat d’adaptar-nos a cada moment per assolir noves fites. Ara, després d’un gran camí recorregut i a les portes d’assolir el repte més gran del sobiranisme català, ho volem refer tot.

Per aconseguir aquesta fita, ara fa uns mesos vam engegar un procés participatiu, anomenat Torn Obert, en el que militants, simpatitzants i totes les persones que han estat vinculades a Convergència en algun moment han pogut expressar-se lliurement. Durant les darreres setmanes, hem participat de diferents formes per tal de poder expressar quin seria el nostre ideal de partit, vam tenir l’oportunitat de poder imaginar un nou projecte des de zero.

Les jornades participatives, dividides en dues fases, van tenir un èxit sense precedent que, fins i tot als organitzadors, ens va sorprendre veure antics militants que feia molt de temps que no trepitjaven les nostres seus. A la primera fase, l’enquesta va ocupar l’espai central del debat, on ens preguntàvem diferents qüestions claus sobre l’organització del futur partit i els nostres ideals pel futur estat català. Va ser a la segona fase on vam recollir més idees provinents dels militants i simpatitzants, amb debats més profunds sobre una infinitud de temàtiques.

Amb tot el procés, no només hem rebut una gran quantitat de propostes, sinó que també hem aconseguit empoderar la militància que, normalment, no ha estat motivada a tenir una participació activa dins del partit. Potser per aquesta raó, tots teníem moltes ganes de dir el que pensàvem, ens hem escoltat els uns als altres, hem conegut les inquietuds dels nostres companys d’agrupació i hem debatut quines eren les millors propostes. Ara, les sessions participatives han acabat i ens toca decidir el futur del nostre partit durant la jornada del Superdissabte.

Durant la jornada, haurem d’escollir amb el nostre vot si el que volem és una nova eina, construïda des de zero, o bé refer tot el que ara és Convergència Democràtica de Catalunya. També, per primera vegada, el partit realitza unes primàries que passen per sobre dels estatuts elaborats al darrer congrés, ja que aquest mecanisme no estava contemplat. No volíem que els canvis comencessin després del congrés del juliol, la militància s’havia pronunciat i fer primàries era una necessitat. Així, durant la jornada del Superdissabte escollim també el nostre candidat a les eleccions espanyoles del 26 de juny.

Finalment, el procés participatiu culminarà al congrés que realitzarem durant el primer cap de setmana de juliol. Serà un congrés ben especial i incert, ja que hi anem sabent el que som, però en sortirem sent una cosa nova. Una nova eina que torni a servir a la ciutadania de Catalunya, però una eina amb els valors de la Convergència que ara toca a la seva fi. En definitiva, sent convergents o el nom que ens vulguem donar, el futur el veiem incert però esperançador. Continuarem el nostre servei polític, amb els valors positius heretats del passat, nous valors que ens redefiniran i, sempre, treballant pel nostre país.

Som Convergents, per un nou partit, per un nou país. Visca Convergència Democràtica de Catalunya!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s