Sant Jordi: amor, cultura i tradició

Avui, 23 d’abril, és un dia de festa grossa per tots els catalans i catalanes, avui celebrem la Diada de Sant Jordi. Un dia de festa nacional molt característic, ja que, si no cau en cap de setmana, tothom treballa o estudia. Però llavors, ens podem preguntar, què té d’especial una festa o tothom treballa? I la resposta la trobem als carrers.

Pobles i ciutats d’arreu del país engalanen els seus balcons amb la senyera. Els floristes i els llibreters fan el seu desplegament a peu de carrer, miris on miris, les paradetes omplen tots els espais, plens de roses de mil colors i llibres per tots els lectors. Un gran dia en el qual l’amor pren el protagonisme, però sense necessitat de grans regals, una rosa i un llibre son suficient per mostrar la nostra estima.

Un gran dia de reivindicació nacional, on la cultura catalana pren el protagonisme i castellers, gegants, bastoners, diables i tota la diversitat cultural del país aflora. La cultura i les tradicions catalanes inunden les places per omplir de goig els ulls d’aquells que s’atansen al carrer, per veure l’espectacle que d’any en any esperen impacients. Una tradició que sobrepassa fronteres i que els visitants, intrigats per tal desplegament, aprofiten per treure el cap pel nostre país.

Un gran dia de goig, festa i celebració de cultura, amor i tradició en el que, a sobre, puc celebrar el meu sant. De tot cor, espero que tingueu una gran Diada de Sant Jordi i que tots i totes rebeu els vostres llibres i les vostres roses!! Ah, no m’oblido, moltes felicitats a tots els Jordi!!

Una forta abraçada!

Jordi Monrós

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s